Informacije

Tekmovanje GROF se bo odvijalo letos že tretje leto zapored, in sicer 11. oktobra 2014 na Celjskem gradu. 

To je šaljivo in sproščeno tekmovanje s srednjeveško tematiko, sestavljeno iz dveh delov – zabavnih nalog in igric ter orientacije. V petek (10. oktobra 2014) bo na Celjskem gradu ekipam iz oddaljenih krajev omogočen prostor za spanje, saj se tekmovanje začne v soboto zjutraj. Spati bo mogoče v šotorih, ki si jih tekmovalci priskrbijo sami. 

V soboto (11. oktobra 2014) zjutraj bodo potekale prijave na tekmovanje. Po prijavah, ki bodo potekale od 7.30 do 9.00, boste prejeli zajtrk in malico, nato pa bodo sledile tekmovalne igre, povezane s srednjim vekom, na katerih bodo ekipe pridobivale točke in predmete, potrebne za nadaljevanje na orientacijo. Med igrami bodo potekale tudi prostočasne dejavnosti za obiskovalce in spremljevalce, tako da nikomur ne bo dolgčas. Popoldne se bodo ekipe odpravile na krajšo in ne preveč zahtevno orientacijo, ki bo preizkusila njihove temeljne taborniške sposobnosti, pa tudi poznavanje srednjeveške zgodovine in obdobja Celjskih grofov. Na kontrolnih točkah bodo opravljali miselne preizkuse, izziv pa jim bodo predstavljale tudi različne prepreke, ki jih bo potrebno premagati za uspešno napredovanje. Letošnja tema tekmovanja so grajske zabave za najrazličnejše priložnosti, zato bodo vse naloge, tako na gradu kot na kontrolnih točkah, povezane s to tematiko. 

Po zaključku orientacije sledi na prvotni lokaciji, torej na Celjskem gradu, organizirana večerja v stilu srednjeveških gostij, po njej pa razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in zaključek tekmovanja, ki ga predvidevamo okrog 18.00. 

Obljubljamo vam, da bo naše tekmovanje nekaj posebnega, da boste izkusili pravi duh srednjega veka in takratnega prebivalstva ter da se bomo za vas maksimalno trudili tudi v naslednjih letih. Vabimo vas na fešto GROF – najbolj drugačno taborniško pustolovščino!OSNOVNE INFORMACIJE

KAJ: sproščeno taborniško tekmovanje GROF 
KDAJ: 11. oktober 2014 (prijave ekip na Celjskem gradu od 7.30 do 9.00)
KJE: Celjski grad in okolica Celja
KAKO: igre in orientacija
KDO: ekipe GG, PP, RR, grče in zunanje (od 4 do 6 članov)
TEMA: grajske zabave
PRIJAVE: od 1. 9. 2014 do 26. 9. 2014 (cenejše) in do 3. 10. 2014 (dražje)
ORGANIZATOR: Rod II. grupe odredov Celje
TRR: SI56 6100 0000 3765 014
CENA NA EKIPO: 45€

ORGANIZIRAN PREVOZ Z ŽELEZNIŠKE POSTAJE NA GRAD.

Na tekmovanje lahko pridejo tudi OBISKOVALCI, ki so ob predhodni prijavi in plačilu 10€
upravičeni do toplega obroka, našitka tekmovanja in vstopa na grad. Obiskovalci so na
tekmovanju na lastno odgovornost. 
V primeru, da se obiskovalci predhodno ne prijavijo, bodo morali plačati vstopnino na grad.

KONTAKT: grof.rdgo@gmail.com ali skarlovnik.nejc@gmail.com


Več informacij kmalu!